Komposztálj teával!


A tea előnyös élettani hatásairól egész szakirodalom áll rendelkezésünkre, arról azonban még kevés szó esett, mi mindenre használhatjuk a kertben. Természetesen nem az emberi fogyasztásra alkalmas teafűről van most szó, hanem arról, ami növényeink számára a leghasznosabb.


Indiánnyár otthon


Ráérünk még a fűtött szobára meg a téliesítésre gondolni. Reggelizzünk, ebédeljünk, vacsorázzunk a teraszon, a kertben! Hívjunk társaságot vagy csak pihenjünk magunkban! Csaljunk egy kicsit és tegyünk úgy, mintha még mindig nyár lenne. Ami, látva a kegyes időjárást, nem is olyan nehéz. A kötelező kellékek pedig a kerti bútorok, párnák, estére néhány pléd és gyertyák, mécsesek.


Corax Bio: mindentudó növényápoló boxok


CoraxBio néven új, a lakosságnak és kiskerttulajdonosoknak szánt termékcsaláddal jelent meg a piacon a Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. Tápanyagok és növényvédőszerek egy csomagban, részletes útmutatóval.


Kutak, csobogók és szökőkutak a kertek ékességei


A kert az ember által a természetből kiragadott tér egy darabkája. Az általunk megálmodott kertben egy téralkotó szökőkút és egy ivókút kifinomult egységet képes alkotni. A nyugodt, lelassult időben a kertben látható tárgyak állandóságot tükröznek, a fény, a víz, a színek és a klasszikus formák a természet arányrendszereit követik. Az egyszerű formákon keresztül a gazdag elemek sokasága érintésre motiváló tárgyegyüttesét kívántuk létrehozni, ahol az élmények maradandóságát adjuk.

 


Hogyan frissítsük fel a kertünket?


Sokszor nagyon megszokottnak tűnik a kert. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan frissítsük fel saját kezűleg, s mindezt viszonylag olcsón.


Te is lehetsz Guinness-rekorder


Légy részese Magyarország legnagyobb virágültetési akciójának és legyél Te is Guinness-rekorder! A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”


Stílusos virágdekor, trendi ötletek


Szeptemberben újra megnyitja kapuit a Nagybani Virágpiac és virágillatba borul Szigetszentmiklós, ahol 20. alkalommal rendezik meg a Hortus Hungaricust, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítását és vásárát. Ha szeretnéd látni a legtrendibb lakberendezési tippeket, vagy a legszebb virág újdonságokat, akkor a három napos rendezvény kihagyhatatlan programot nyújt az egész családnak.


Az éden kapuja


Egy árnyas lugas – maga a mennyország. Főleg, ha rózsák illatoznak feletted. A nyitott verandáról csodálni a kertet, vagy csak beleszagolni a zápor illatába, ugyancsak mámorító.


Gazdaságos a zöldellő tető


Nem csupán a kert vagy a házfal lehet harsányzöld, de a tető is, főleg akkor, ha  élő, zöldellő vegetáció díszíti. A már csak legendákban élő Szemiramisz függőkertjét ugyan nehézkes lenne egy panelházra telepíteni, de cserjékkel, kisebb bokrokkal vagy zuzmó-szerű növényekkel már érdemes próbálkozni. 


Falra futó kertek


Nincs jobb albérlő egy növénynél, hisz pénz helyett oxigénnel fizet – ezt vallotta a XX. század egyik leghíresebb építésze, Friedensreich Hundertwasser. Vitathatatlan: kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van van egy borostyán-szakállal büszkélkedő, régi háznál. De nem árt-e többet a házfalra telepített kert, mint amennyi élményt a látvány nyújt?


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION