Válasszon egyedi homlokzatszínt!


Ha ruháról vagy lakástextilről van szó, könnyen választunk színeket, de hogy milyen legyen a most épülő vagy felújítandó házunk homlokzata, már elbizonytalanodunk. Talán ezért választjuk inkább azt az árnyalatot, amiből már van az utcában. Pedig, ha egy kis időt szentelünk a színek tudományának, kialakíthatunk egyéni, stílusos és harmonikus homlokzatot is. 


A fehér tisztasága


 

A tél színének is nevezik a hófödte háztetők, jégvirágos ablakok és zúzmarás ágak miatt. Mint a leghűvösebb és legsokoldalúbb színünk, minden stílushoz illik, és sosem megy ki a divatból.

 


A konyha színei


A legfontosabb kérdés a konyha felújításakor, berendezésekor, hogy milyen színekkel teremtsünk megfelelő összhangot. Miképpen rímelhet egymásra a burkolat, a falak, a bútorok és a kiegészítők színvilága?


Magabiztos romantika


A kimondottan nőies rózsaszín a romantika és az ártatlanság szimbóluma, ami a fagylaltok, cukorkák gondtalan világát idézi meg. Éppen ezért gyakran társítják hozzá az idealizmust és a békeszeretet érzését is. Kétségtelen, hogy szelídséget sugároz, ugyanakkor élénkebb árnyalataival vidámabbá, energikusabbá tehetjük a lakást.


Tavaszi frissesség


A türkiz helye nem egykönnyen határozható meg a színskálán. Kicsit kék, kicsit zöld, de mindenképpen élettel teli, tisztaságot sugároz. Vibráló, energiával feltöltő hatása egyértelműen a tavasz közeledtét jelzi - a megújulás már nem várat sokáig magára. Nézzük, milyen élénk színekkel érdemes társítani, hogy lakásunk is ünnepi hangulatban várja a természet megújulását.


A hónap színe: a piros


Az összes szín közül a legvidámabb, legmelegebb, legizgatóbb. Magára vonja a figyelmet, ha kell, feszültséget teremt – semleges környezetben érvényesül igazán. Ránk fér egy kis izgalom, egy kis melegség a hideg, téli hónapokban.Az összes szín közül a legvidámabb, legmelegebb, legizgatóbb. Magára vonja a figyelmet, ha kell, feszültséget teremt – semleges környezetben érvényesül igazán. Ránk fér egy kis izgalom, egy kis melegség a hideg, téli hónapokban.


Vízszínűre hangolva


Vízimádók számára nem kérdés, milyen trükkökkel lehet otthonukba csempészni a nagy kékséget. Áttetsző anyagok: üveg, organza, muszlin, egy kevés vízszerű csillogás a fémekkel és egy kevés selyemmel, kecses bútorok, sok természetes fény, tapintható lazaság és egyszerűség. Vegyünk példát róluk.


Mivel óvjam a falat a hálószobában? (2)


Kedves Marcsi! Gondot okoz a lakásban, hogy a fal mellett vannak a hálószobákban az ágyak, így a falak hamar bepiszkolódnak, illetve elég hidegek is, mivel szomszéd nincs, ahonnan némi fűtés segítene. Kérdésem, tudna-e ajánlani valami megoldást erre a problémára, ami korszerű, fiatalos? Gondolom a falvédő már idejét múlta. Előre is köszönöm válaszát: Gizella


A tél színei otthon


Sokunknak semmi kifogásunk a tél ellen. Különösen, ami a színeket illeti: csillogó, kristályos fehérek, tiszta, áttetsző kékek, elegáns, halványszürkék és mindezek keveréke. Hogy mutat mindez odabent? Eláruljuk: lehet egyszerre fenséges és játékos, rusztikus és modern. Ahogy mi akarjuk.


Színezz fehérrel és pirossal!


A két szín párosítása szinte minden stílushoz illik, csupán az arányokra kell figyelnünk. Legyen szó elegáns, extravagáns vagy letisztult, minimalista belsőről a piros és fehér kettősével látványos, sőt, egyedi megjelenésű otthont teremthetünk. És, ami nem elhanyagolható, az ilyen enteriőrt soha nem találjuk unalmasnak.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION