Vágódeszka, a konyha mindenese


A kés alól most kiszabadíthatod a fából készült vágódeszkádat, hogy elegánsabb feladatokat adhass neki.


Pillangók színes fémszalagból


A színes, keskeny alumíniumcsíkokból, ha élükre fordítjuk, kacskaringós mintákat is hajlíthatunk. A lágyan hullámzó fémből szülessenek trópusi lepkék, hogy vékony pálcára kötözve díszítsék virágainkat.


Itató pillangóknak


A virágok finom illatukkal és szép színeikkel magukhoz csalogatják a pillangókat. Ha a közelben egy tálban még vizet is találnak, biztos ott pihennek majd meg, a mi gyönyörűségünkre. A csábító lepkeitatókra most mutatunk néhány stílusváltozatot, hogy ki-ki választhasson közülük kertjébe, balkonjára valót.


Mécsesek jégből


Télen többnyire fehér hólepel takarja a kertet és az utcákat, ami szemet gyönyörködtető. Ám ha nincs hó, és a csak a csupasz ágakat, ablakpárkányt látjuk, néhány rendhagyó dekorációval, jégmécsessel érdekesebbé tehetjük látványt.


Variációk kuglófra és kakaóra


Az ünnepvárás hangulatához Borbás Marcsiéknál mindig is hozzátartozott a kuglóf mesés illata. A könnyű kelt tészta és a kakaó párosa felejthetetlen délutánok hangulatát idézi. Megmutatja hogyan lehet még finomabb, különlegesebb ez a nosztalgikus édesség.

 


Diós palacsintatorta


A palacsinta valószínűleg minden családban a kedvencek közé tartozik. Annyiféleképpen lehet megtölteni a kisült, könnyű tésztalapokat, hogy mindenki megtalálja a saját favoritját. A palacsintából készült torta például igazi különlegesség.


Sült csirke csont nélkül


Sokfelé hagyományosan az egyik kedvenc ünnepi fogás a sült csirke. Így van ez Borbás Marcsiéknál is, de különösen akkor nagy az öröm, ha ezt a kicsontozott, zöldekkel töltött változatot készíti. Mert így, amikor felszeletelve tálalja, mindenkinek ropogósra sült, omlós húst jut.


Festett pizzás tányérok


Ha pizza, akkor rögtön eszünkbe jut a sajt, az olívabogyó, no és persze Olaszország. Miért ne lehetne a tálalás is hasonlóan beszédes? Csak meg kell festenünk az egyszerű lapostányérokat, hogy képeikkel megidézzük a toszkán tájat.


Lencsés zakuszka


A zakuszkát, ezt a pazar zöldségkrémet erdélyi ételként ismerte meg Borbás Marcsi, bár egyesek szerint örmény eredetű. A legfinomabb nyári zöldfélék ízei ötvöződnek benne.


Pisztrángcsorba


A savanykás levesekkel ilyen melegben Borbás Marcsinak mindig nagy sikere van, ezért ajánlja ezt az erdélyi csorbát, amelyben együtt van szinte az összes nyári zöldség, és egyik kedvenc hala, a pisztráng, méghozzá kétféleképpen is.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION