Warning: file_get_contents(http://praktika.hdo.hu/component/customroute/experts/praktika): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/iqweb/domains/hdo.hu/public_html/components/com_customroute/libraries/common.php on line 447 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iqweb/domains/hdo.hu/public_html/components/com_customroute/libraries/common.php on line 450 Warning: file_get_contents(http://praktika.hu/component/customroute/articlesv2/szakertok): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/iqweb/domains/hdo.hu/public_html/components/com_customroute/libraries/common.php on line 476 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iqweb/domains/hdo.hu/public_html/components/com_customroute/libraries/common.php on line 479

Van kérdésem!

Ahhoz, hogy kérdezhess regisztrálj az oldalon és lépj be!
Ahhoz, hogy kérdezhess, regisztrálj az oldalon és lépj be!

Bárány Sándor
ÉPÍTŐIPARI KIVITELEZŐ

Legfrissebb témák

Kedves Sándor! Padláshoz vezető lépcsőt szeretnénk építeni.


Padlásfeljáró lépcsőt szeretnénk beépíteni (60x94 cm), de a mennyezeti nyílás, és ebből adódóan a gerendák távolsága is
- méréseink szerint - 1-2 cm-rel kisebb, mint a keret. Kérdésem az lenne, hogy kivágható-e a szükséges "darab" a gerendából, hogy a feljáró kerete passzoljon. Természetesen, ezzel párhuzamosan a gerenda másik oldalát megerősítenénk. Hogyan oldható meg ügyesen, ha a nyílás keskenyebb a keretnél?

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel, Veronika


Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Kedves Veronika !
A gerendák stabilitásához mérten kell dönteni. Azt gondolom , hogy 1-2 cm kivágható, viszont a megerősítés mindenképp szükséges. Javaslom, hogy a két-két mellette lévő gerendákhoz rögzítsenek minimum 5 ös padlót ( 5cm x 10-15cm), és ha a beépítés során gerendagyengülés tapasztalható, akkor a vágottra is rakhatnak egy 3 méteres, de minél hosszabb, annál jobb darabot. Így szakszerű és stabil végeredmény érhető el.
Jó munkát kívánok.
Üdvözlettel :
Bárány Sándor.

Kedves Bárány Sándor! Penészesedésre keresek megoldást.


Fiaméknak komoly problémái vannak a tavaly vásárolt, öt éve felújított lakással. Ez a lakás egy kétszáz éves épületben van, vastag falakkal.
A nyílászárókat annak idején kicserélték. Az előszoba fala a lépcsőházzal határos.A fürdőszoba a leendő/jelenleg nem használható/gyerekszobával, másik oldalon a konyhával határos, ablaka nincs, csak egy szellőző-kivezetője. Kiderült, hogy a legtöbb helyiség penészedik, és annak ellenére, hogy a nyáron lefújták a falakat, továbbra is ezt tapasztalják.A fürdőszoba fala erősen táskásodik.
Tud-e valami tartós megoldást javasolni?

Köszönettel és üdvözlettel:

Hamvasné

 

Kedves Hamvasnè!

 

Többféle problémája lehet ennek a háznak, azt gondolom, hogy az építés idejét nézve is a házalap szigetelés hiánya okozhatja a problémát. Ha ez így van, akkor az utólagos házalap szigetelésének kell  utána nézni, javaslom ez esetben a befecskendezős módszert, csekélyebb mértékben gondolom, hogy hőhidasak a falak, azonban ennek megállapításához  mindenképp egy szakember által megvizsgált helyszíni felmérésre van szükség.

 

Üdvözlettel: Sándor

Kedves Sándor! Két éve vettem egy vályogtéglából épült házat, amiről később kiderült, vegyes falazatú.

A vakolat itt ott kicsit mozog,vagyis elvált, de még nem esett le és a fal se teljesen egyenes. Arra gondoltam belülről Ytong multipor téglával felfalazom, ezáltal jobb hőszigetelést és sokkal simább falat kapok, a belső területből minimális veszteséggel. A kérdésem az, hogyan álljak neki. A vakolatot verjem le és erre rakjam a ragasztó anyagot, így a fal kellő szellőzése megmarad? Mit javasolna?

Előre is köszönöm válaszát.
Völgyi Levente

Kedves Levente!

 

Azt gondolom,hogy a terv jó! Mindenképpen ügyeljen arra, hogy az összes laza részt le kell verni, és a különálló falazatot a falazó habarccsal hozzá kell ragasztani a már meglévő vályog falhoz.

Az így elért eredmény esztétikus, és jobban szigetelt lesz.

Jó munkát  kívánok!

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION