Warning: file_get_contents(http://praktika.hdo.hu/component/customroute/experts/praktika): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/iqweb/domains/hdo.hu/public_html/components/com_customroute/libraries/common.php on line 447 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iqweb/domains/hdo.hu/public_html/components/com_customroute/libraries/common.php on line 450 Warning: file_get_contents(http://praktika.hu/component/customroute/articlesv2/szakertok): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/iqweb/domains/hdo.hu/public_html/components/com_customroute/libraries/common.php on line 476 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iqweb/domains/hdo.hu/public_html/components/com_customroute/libraries/common.php on line 479

Van kérdésem!

Ahhoz, hogy kérdezhess regisztrálj az oldalon és lépj be!
Ahhoz, hogy kérdezhess, regisztrálj az oldalon és lépj be!

Deák Marcsi
LAKBERENDEZŐ

Legfrissebb témák

Kedves Marcsi! Szeretnék javaslatot kérni h.egy kis lakás nappalijába milyen színű függönyt és sötétítőfüggönyt válasszak?

Tapéta szürke kőmintás, szőnyeg szürke-kevés fekete széllel, sarokgarnitúra fekete, bútor sárgás barna - üveg vitrinnel üvegasztal-fekete alsó üveglap ezüst fém lábakkal. Parketta világos éger.
Fényáteresztő ezüst színű függönyre gondoltam. Helyes választás lenne ilyen térben?
Nagy örömmel várom kedves válaszát, javaslatát.

Köszönettel:

Éva

Kedves Éva!

Picit soknak érzem a fekete, szürke színeket. Amennyiben modern lakásról van szó, jól mutathat az ezüst függöny. Más esetben egy fényáteresztő mellé két oldalt színesebb, vidámabb dekor függönyt is alkalmaznék. Színekben lehet ez mustársárga fehérrel, feketével, vagy a sárga helyett melegebb zöld, vagy bordó.

Üdv.
Deák Marcsi

Kedves Marcsi! Konyha felújításhoz kérném szíves segítségét.


Tölgy (natúr, selyem fényű, lakkos) fafrontos konyhabútor készítését tervezem, ehhez a bútorlap champagne tölgy lenne.
Kérném a segítségét a továbbiak megtervezéséhez:
- a fentiekhez milyen színű munkapultot ajánlana,illetve milyen konyhacsempe lenne megfelelő, ami harmonizál a konyhapulttal, továbbá milyen padlóburkolólap illik a tölgy konyhához?
-Érdekelne még az is, hogy a tanácsait követve milyen színre érdemes a falat festeni.

Köszönettel: M. Zsuzsa

Kedves Zsuzsanna!

Modern stílushoz erőteljesebb színeket is el tudnék képzelni. Falon csempe helyett a pult anyagát is alkalmazhatjuk, vagy éppenséggel festett vagy fóliázott üveget. Színeket illetően lehet zöldnek, bordónak, narancsnak, kéknek árnyalatai. Sárgát  vagy barnát nem választanék. Amennyiben nem modern, hanem rusztikus vagy klasszikus, akkor csempét raknék a falra és visszafogottabb színekben. Krém, bézs vagy akár fehér is jól passzolna hozzá.
Padlóburkolatnak semmiképpen nem választanék famintásat, inkább kőhatású mészkövet vagy homogénebb szürkét.

Üdv.
Marcsi
www.berendezem.hu

Kedves Marcsi! A nappali falszínének kiválasztásához szeretnék tanácsot kérni.

Ami idáig adott:

Egyszínű világos szürke az ülőgarnitúra, a szekrény (vitrinkombináció) padlizsán fekete szegéllyel, mintával, a szőnyeg kapucsínó (középvilágos) a szélein türkiz, fáradt rózsaszín, világos tejeskávé mintával.

Szerinted milyen dekorfüggöny illetve fényáteresztő függöny, és milyen színű fal illene a nappaliba?

Köszönöm előre is a válaszod.

Üdvözlettel: Gyöngy

Kedves Gyöngy!

Kiinduló alapnak a szőnyeget választanám. A dekorfüggöny színeiben is ezek legyenek megtalálhatók. Szép párosítás a kapucsínó, a türkiz és a fáradt rózsaszín. A szürke kanapéra egyszínű türkiz és az említett fáradt rózsaszín színekből válogatott díszpárnákat helyeznék. Mindehhez falszínnek egy visszafogottabb, nagyon halvány galambszürkét vagy kapucsínót választanék.

 

További kellemes csinosítgatást kívánok!

Üdv.

Marcsi

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION