Van kérdésem!

Ahhoz, hogy kérdezhess regisztrálj az oldalon és lépj be!
Ahhoz, hogy kérdezhess, regisztrálj az oldalon és lépj be!

Nemess Tímea
FÜRDŐSZOBA SZAKTANÁCSADÓ

Legfrissebb témák

Kedves Tímea! A tanácsát szeretném kérni!

 

Kilyukadt a fürdőkádam oldala, mit javasol, ki lehet ezt javítani ?

Köszönettel: István

Kedves István,

 

Hallottam már különböző módszerekről, a kád javítására tett próbálkozásokról, de sajnos nem tudunk jelenleg biztos megoldást erre a problémára. Tudom, hogy egy kád bontása nagyobb kellemetlenségekkel jár, de sajnos ez elkerülhetetlen.

 

Üdvözlettel:

Nemess Tímea

Kedves Tímea, felújítom panellakásomat és a csempék helyett vízálló tapétát szeretnék a fürdőszobába.

Régi panellakásom fürdőszobájának csempéjét szeretném leszedni. Azt hallottam, hogy van vízálló tapéta. Ezt lehet alkalmazni fürdőszobában a zuhany résznél? Ha esetleg nem, akkor mit javasol, csempén kívül mit tudok feltenni arra a falrészre?

Köszönöm válaszát.

Bessy

 

Kedves Bessy,

 

A vízálló tapétákat csak páramentes fürdőszobákba javasolják, tehát olyan részekre nem ajánlják, ahol folyó víz érheti. Főleg a széleknél, ahol a pára és nedvesség hatására leválhat. Tehát inkább ablakkal rendelkező fürdőbe javasolt. A kérdés az, hogy mi a cél? Ha a dekoráció, akkor nagyon szép dekorcsempéket is lehet már találni a gyártók kínálatában.

 

Én javasolnék olyan komplett zuhanykabint, aminek hátoldala is van, ezek tökéletesen védenek a kifröccsenő víz ellen és tisztán tartani is könnyebb.

 

Esetleg üvegfalat is betehet, ami lehet akár színes is. Ha mégis a csempe mellett dönt, akkor javaslom az epoxy gyantás fugát, amiről gyakorlatilag lepereg a víz, így könnyű tisztán tartani és nem színeződik el.

 

Mindenesetre nagyon fontos a jó vízszigetelés, amire kiemelt figyelmet érdemes fordítani a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.

 

Üdvözlettel:

Nemess Tímea

Tisztelt Nemess Tímea! Fürdőszobánk felújítása után vízszivárgás van.

Felújítottuk a fürdőszobánkat, és nem zuhanykabint építettünk be, hanem csempe és üvegajtós a zuhanyzónk. Sajnos (pedig a csempe alatt lekenték minden féle vízáteresztővel - pontos nevét nem tudom -) valahol mégis átszivárog a falon a víz az előtérbe, ahol lemállik a fal. Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint ez a probléma megoldódik-e azzal, ha  újra kihúzzák sziloplaszttal, vagy a csempe alatti védőréteg mégsem tökéletes. Mi lehet a megoldás?

Tisztelettel:

Erika

Kedves Erika,

 

Nehéz ezt így látatlanban megmondani.  Segítene, ha tudna küldeni néhány közeli fotót a folyóka környékéről illetve a sarkok találkozásáról. Elképzelhető, hogy csak ezen helyek valamelyikén  van a probléma, de ezt látni kellene. A málló falfelületről is küldjön egy fotót, kérem.  Illetve tudni kellene még, hogy az előtér felőli  fal miből van, az esetleges falba injektálható megoldások miatt. Ez a megoldás csak a vizesedés megszüntetése után lenne tökéletes, hosszú távú megoldás.

Kérem, keressen az info@vsfurdoszoba.hu e-mail címen, szívesen segítek Önnek a probléma megoldásában.

 

Üdvözlettel:

Nemess Tímea

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION